Следвайте Гласове в ТелеграмПрез януари милиардерът Илон Мъск обяви, че неговата

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрез януари милиардерът Илон Мъск обяви, че неговата
Коментари Харесай

Извадиха мозъчния имплант на Neuralink от главата на първия тестови пациент заради проблеми с чипа

Следвайте " Гласове " в Телеграм

През януари милиардерът Илон Мъск разгласи, че неговата компания Neuralink сполучливо е вградила безжичен мозъчен чип на човек за първи път. Последваха няколко вести за новите благоприятни условия, с които се е сдобил пациента.

През идващите месеци 29-годишният Ноланд Арбау беше показан по какъв начин движи курсора с мозъка си, играейки Civilization VI и даже бърза игра на Mario Kart.

От Neuralink обаче тихомълком са признали, че е трябвало да махнат мозъчния имплант от главата на тестовия пациент, поради получени затруднения.

Данните, които импланта почнал да предава, намалели доста. Това посочило вероятен проблем, написа " Уолстрийт Джърнъл ".

Устройството се състои от микропроцесор, батерия, информационен чип и 64 влакна, които са по-тънки от човешки косъм. Краищата на тези влакна са вмъкнати в моторния кортекс на мозъка и разрешават безжично предаване на желанията на пациента.

Според една от теориите, нишките са се разместили от въздух, заклещен в черепа на Ноланд Арбау.

" В седмиците след интервенцията редица влакна се отдръпнаха от мозъка, което докара до чисто понижаване на броя на ефикасните електроди ", написа стартъпът в обявата в блога. " Това докара до понижаване на битовете в секунда (BPS). "

Инженерите на компанията даже са трансформирали дизайна на импланта. Neuralink е уведомила Администрацията по храните и медикаментите за евентуални ремонти за идната интервенция, включваща човек.

Ако всичко върви по проект, Neuralink желае да вгради още двама пациенти през идващите месеци и общо 10 души тази година.

" Зърнах какви са опциите и в този момент е мъчно да се живее по различен метод ", споделя Арбау. " Така че бих споделил на идващия пациент, идващия претендент, просто да му се насладят колкото е допустимо повече. "

Източници: actualno.com, dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР